Mini Quiche Lorraines

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Dit warm hapje is de mini uitvoering, en is goed voor circa 24 stuks. Een succes op Uw party.

Deel dit recept

Ingrediënten
-24 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
-60 g geraspte gruyere
-30 g boter
-2 plakjes bacon (fijngesneden)
-1 ui (gesnipperd)
-2 eieren
-1,8 dl room
-1/2 th lepel nootmuskaat
-vers bieslook (fijngeknipt) om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 muffinvormen voor 12 hartige taartjes

Voorbereiding

-vet de vormen lichtjes in
-verwarm de oven op 190?C voor
-steek rondjes van 8 cm uit het deeg en doe ze in de vorm
-verdeel de kaas gelijkmatig over de rondjes
-zet de bakvormen tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast

Bereidingswijze

-verhit de boter in een kleine pan en bak de bacon en ui in enkele min zacht
-laat het mengsel uitlekken op keukenpapier
-verdeel na afkoeling gelijkmatig over het deeg
-klop in een kom de eieren met de room en nootmuskaat en zwarte peper los
-giet dit over de baconvulling (voorzichtig)
-bak in de hete oven in 20 min lichtbruin

Serveertip

warm of iets afgekoeld ; garneer met wat bieslook
(***invriezen is mogelijk; ze zijn maximaal 2 maanden houdbaar); verwarm ze na ontdooien in de oven op 180?C

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Doorsturen

Home Recepten