Mini Quiche Lorraines
- Belgisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
Dit warm hapje is de mini uitvoering, en is goed voor circa 24 stuks. Een succes op Uw party.
Ingrediënten
-24 plakjes bladerdeeg (ontdooid)-60 g geraspte gruyere
-30 g boter
-2 plakjes bacon (fijngesneden)
-1 ui (gesnipperd)
-2 eieren
-1,8 dl room
-1/2 th lepel nootmuskaat
-vers bieslook (fijngeknipt) om te garneren
Benodigdheden
2 muffinvormen voor 12 hartige taartjesVoorbereiding
-vet de vormen lichtjes in
-verwarm de oven op 190?C voor
-steek rondjes van 8 cm uit het deeg en doe ze in de vorm
-verdeel de kaas gelijkmatig over de rondjes
-zet de bakvormen tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast
Bereidingswijze
-verhit de boter in een kleine pan en bak de bacon en ui in enkele min zacht
-laat het mengsel uitlekken op keukenpapier
-verdeel na afkoeling gelijkmatig over het deeg
-klop in een kom de eieren met de room en nootmuskaat en zwarte peper los
-giet dit over de baconvulling (voorzichtig)
-bak in de hete oven in 20 min lichtbruin
Serveertip
warm of iets afgekoeld ; garneer met wat bieslook
(***invriezen is mogelijk; ze zijn maximaal 2 maanden houdbaar); verwarm ze na ontdooien in de oven op 180?C