1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. Mini Quiche Lorraines

Mini Quiche Lorraines

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Ingrediënten


-24 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
-60 g geraspte gruyere
-30 g boter
-2 plakjes bacon (fijngesneden)
-1 ui (gesnipperd)
-2 eieren
-1,8 dl room
-1/2 th lepel nootmuskaat
-vers bieslook (fijngeknipt) om te garneren


Verder heb je nodig


2 muffinvormen voor 12 hartige taartjes


Dit warm hapje is de mini uitvoering, en is goed voor circa 24 stuks. Een succes op Uw party.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-vet de vormen lichtjes in
-verwarm de oven op 190?C voor
-steek rondjes van 8 cm uit het deeg en doe ze in de vorm
-verdeel de kaas gelijkmatig over de rondjes
-zet de bakvormen tijdens het bereiden van de vulling in de koelkast

Bereidingswijze

-verhit de boter in een kleine pan en bak de bacon en ui in enkele min zacht
-laat het mengsel uitlekken op keukenpapier
-verdeel na afkoeling gelijkmatig over het deeg
-klop in een kom de eieren met de room en nootmuskaat en zwarte peper los
-giet dit over de baconvulling (voorzichtig)
-bak in de hete oven in 20 min lichtbruin

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Warm of iets afgekoeld ; garneer met wat bieslook
(***invriezen is mogelijk; ze zijn maximaal 2 maanden houdbaar); verwarm ze na ontdooien in de oven op 180?C



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top