1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Niertjes met cantharellen

Niertjes met cantharellen

Door: brando70

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gram varkensniertjes *
witte peper *
250 gram cantharellen *
1 ui *
40 gram boter *
peterselie *
zout *
1/8 liter zure room.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de niertjes in de lengte open en verwijder het niervet en de nierkanalen. Spoel ze goed af onder de koude kraan en leg ze even in kokend water. Droog ze dan in een doek en snijd ze in reepjes.

Hak het uitje fijn en fruit dit 3 minuten in de hete boter. Was de cantharellen goed schoon en fruit ze even mee. Voeg dan de niertjes toe en vermeng alles goed met elkaar. Sluit de pan af met een deksel en laat de inhoud 15 minuten stoven. Roer er als laatste de zurre room en de fijngehakte peterselie door.

Laat het gerecht nogmaals goed heet worden - het mag niet meer koken- en doe het dan over op een verwarmde schaal. Serveer de niertjes met rode kool en aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top