1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bonensoep

Bonensoep

  • Belgisch, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
2 tenen knoflook
2 grote aardappelen
4 tot 6 vleestomaten
1 blik of pot witte bonen
2 eetlepels olie
mespunt gedroogde tijm
200 gram blokjes mager rookspek
200 gram blokjes gerookte ham
1 liter kippenbouillon
250 gram gesneden kool (savooienkool of paksoi)
zout
vers gemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de witte bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook en de tijm kort meefruiten. Voeg het spek en de ham toe en laat kort meebakken. Voeg de bouillon, de aardappelblokjes, de witte bonen, en de kool toe, breng aan de kook en laat ca: 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de blokjes tomaat toe, laat nog kort doorwarmen en breng de soep op smaak met wat zout en peper.
- Eet er bruin brood of knapperig stokbrood met zoute boter bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top