1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kipspiezen uit Nigeria (suya)

Kipspiezen uit Nigeria (suya)

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten 6 personen


  • 750 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel gemberpoeder
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels cayennepeper
  • 1,5 eetlepel fijngehakte gedroogde ui
  • 3 eetlepels fijngehakte pinda`s
  • 3 eetlepels arachide-olie



Dit is een populair gerecht uit Noord-Nigeria, dat bereid kan worden met rund- of lamsvlees of kip. Het benodigde specerijenmengsel (dat tankora heet) kan in een grotere hoeveelheid worden gemaakt en is in een goed afgesloten pot minstens een maand houdbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng alle droge ingredienten en bestrooi de kip met dit mengsel. Laat de kip 5 minuten marineren. Rijg de kip aan spiesen en bestrijk deze met de olie. Gril de kip aan elke kant 3 minuten. Haal de suya van de spiesen en serveer warm met uiringen en tomaten.

Bron

-



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top