Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Koshere koolrolletjes

Koshere koolrolletjes

Door: renate999

  • Joods, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten 6 personen


12 grote, gave witte koolbladeren
500 g lamsgehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel kaneel
1 theelepel koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
peper
zout
l ei
2 eetlepels broodkruim of matzemeel

Saus:
5 dl tomatencoulis (zie recept)
1 goudrenet
50 g rozijnen
1 theelepel bruine suiker
1 eetlepel rode wijnazijn
peper
zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel van een grote witte kool 12 gave bladeren (van de rest kunt u koolsla of iets dergelijks maken). Blancheer de bladeren 5 minuten in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze uitlekken.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn en meng deze met het kaneel, koriander, komijn, peper, zout, ei en broodkruim of matzemeel door het gehakt.

Vul elk koolblad met een eetlepel van dit mengsel en vouw de bladeren dicht als een enveloppe. Leg ze naast elkaar in een vuurvaste schotel.

Verwarm de tomatencoulis en meng daardoor: de geschilde en geraspte goudrenet en de overige ingredienten.

Giet de saus over de koolrolleties en zet de schotel 45 minuten in de oven op 175? C.

Dien heet op met bijvoorbeeld rijst of gekookte aardappelen erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top