1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Joodse viskoekjes

Joodse viskoekjes

  • Joods, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten 6 personen


750 gr. visfilet van kabeljauw of koolvis
5 middelgrote aardappelen
2 eieren
2 el azijn
2 beschuiten
30 gr. boter
1 afgestreken el bloem
2 middelgrote uien
1 bosje peterselie
zout
peper
(evt. kerrie)
eiwit van 2 eieren
olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik bij de bereiding van dit gerecht een vork, geen foodprocessor, mixer oid.
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze gaar. Afgieten. en laten afkoelen.
Visfilets opzetten met weinig water (vis moet net onder staan), zout, peper en azijn.
Als het water kookt, vuur laag en na 2 min. uitzetten. Laat de vis in de pan met de deksel erop nog ? 15 min. nagaren. Laat de vis uitlekken in een vergiet/zeef.

Snipper de uien heel fijn en fruit ze ongeveer 2 min. in de koekepan.
Prak de aardappelen fijn, tezamen met de gefruite ui. Maak de vis met een vork fijn en voeg dit bij de aardappelen. Wrijf hierbij de beschuiten en zeer fijn geknipte peterselie. Voeg ook de eieren, zout, peper, bloem, boter en evt. kerrie toe.

Alle ingredienten goed door elkaar mengen. Vorm hiervan 20 platte koekjes. Haal ze door losgeklopt eiwit. Bak ze aan beide kanten in olie goudgeel (steeds wat olie toevoegen).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top