1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Kippensoep
  5. Joodse kippensoep

Joodse kippensoep

  • Joods, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten


  • 4 grote kippepoten
  • 2 l/2 lt. water
  • 200 gr kippehartjes
  • vermicelli of matzeballetjes (zie recept)
  • zout
  • 3 kippebouillonblokjes
  • klein takje foelie
  • stukje citroenschil zonder wit
  • 2 uitjes
  • 4 winterwortel
  • 2 prei



Echte zelfgemaakte kippesoep die niet voor niets Joodse peniciline wordt genoemd!
De lekkerste die ik ooit heb gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kippepoten goed wassen onder stromend water. Hartjes doormidden snijden en wassen onder stromend water. Let op dat geen bloed meer in de hartkamers achterblijft: met vingers eruit spoelen.

Kippepoten, hartjes, water, foelie, citroenschil, in stukjes gesneden uien en wortelen en in ringetjes gesneden prei +/- 3 uur zachtjes laten trekken.
Kippepoten uit de soep nemen; vel en bot verwijderen en het vlees in stukjes snijden. Vlees terug in de soep doen. Bouillontabletten en matzeballetjes in de soep doen en alles nogmaals 20 minuten laten trekken.

Serveertip

Heet opdienen in grote kommen, naar smaak met een partje citroen erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top