Kan ikke lade vaere (Denemarken)

  • Scandinavisch, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Deens citroenschuim voor 12 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
10 eieren, wit en dooier scheiden

1 kop suiker

1 zakje gelatinepoeder (10 gr)

1/2 kop water

1/2 kop citroensap


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de eidooiers en de suiker met een elektrische mixer goed door elkaar. Strooi de gelatine in een klein pannetje met het water. Zet het pannetje op een laag vuur. Warm het water ongeveer 2 tot 3 minuten tot de gelatine opgelost is. Laat het enigszins afkoelen en klop het dan bij kleine beetjes tegelijk door de geklopte eidooiers. Klop het citroensap er doorheen. Klop in een grote schaal de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door de eidooiers met citroensap. Giet het schuim in een glazen kom. Zet hem in de koelkast tot het een stevige massa is geworden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten