1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Granite van aalbessen

Granite van aalbessen

Door: gigi_s_gelato

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g aalbessen, ? vanillestokje, 5 el honing, 4 dl tokayer (Hongaarse witte wijn)


Verder heb je nodig


Pan, zeef, platte doos, spatel, coupes


Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aalbessen en houd een paar trosjes apart en ris ze.

Bereidingswijze

Breng de aalbessen met 1 dl water en een opengesneden vanillestokje aan de kook en laat op laag vuur 10 min. trekken.
Giet door een fijne zeef en vang het sap op. Meng het sap met honing en laat in een platte doos bevriezen.

Serveertip

Schep als het ijs hard is met een metalen spatel af, verdeel over coupes en vul aan met wijn. Garneer met een trosje bessen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gigi_s_gelato
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top