Granite van aalbessen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g aalbessen, ? vanillestokje, 5 el honing, 4 dl tokayer (Hongaarse witte wijn)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, zeef, platte doos, spatel, coupes

Voorbereiding

Was de aalbessen en houd een paar trosjes apart en ris ze.

Bereidingswijze

Breng de aalbessen met 1 dl water en een opengesneden vanillestokje aan de kook en laat op laag vuur 10 min. trekken.
Giet door een fijne zeef en vang het sap op. Meng het sap met honing en laat in een platte doos bevriezen.

Serveertip

Schep als het ijs hard is met een metalen spatel af, verdeel over coupes en vul aan met wijn. Garneer met een trosje bessen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten