1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Engelse gembertaartjes zonder oven

Engelse gembertaartjes zonder oven

Door: lekkerkoken1

  • Engels, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten


500 g gemberkoekjes
2 theelepels Earl Grey-blaadjes
1/2 l slagroom
50 g suiker
3 lepels gembersiroop
bittere chocoladehagelslag
chocolade-koffieboontjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet ? l sterke thee, koel af.
Klop de slagroom stijf met suiker en stroop.
Leg 1/3 van de koekjes op een dienblad dat in de koelkast past. Leg op elk koekje een laagje slagroom. Dek deze laag met 1/3 deel van de koekjes, waarvan de onderkant in de thee is gedoopt. Doe daar weer slagroom op. Eindig weer met een (niet gedoopt) koekje.
Besmeer de zijkanten met slagroom, rol door de hagelslag. Versier met slagroom en een boontje.
Zet een dag of een nacht in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top