Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Enchilada Sauce

Enchilada Sauce

Door: lekkerkoken1

  • Amerikaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten


5 rode pepers zonder pit
10 anchopepers zonder pit
1 l water
1 lepel reuzel
2 lepels bloem
500 ml runderbouillon
1/2 theelepel djinten
1 theelepel oregano
4 tenen knoflook ongepeld
1 lepel tomatenpuree
zout
1/2 theelepel witte wijnazijn
15 gedroogde chilipepers



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een zware gietijzeren Koekenpan tot die middelheet is. Rooster de pepers met een paar tegelijk lichtjes aan weerskanten. Laat afkoelen en scheur in stukken van 5 cm.
Leg de chilipepers in water en week 1/2 uur. Laat uitlekken.
Mix pepers en bouillon in gedeelten tot een puree en passeer door de roerzeef.
Verhit de reuzel in de koekenpan, voeg bloem toe en roer eenkele minuten zachtjes tot een lichtbruine roux.
Roer de peperpuree erdoor en sudder enkele minuten, doe er eventueel wat water bij. De saus moet dik en lobbig zijn.
Voeg djinten, oregano en knoflook toe.
Meng de tomatenpuree met evenveel water en doe bij de saus.
Kruiden met zout en azijn.
Laat 30-45 minuten pruttelen of tot de knoflook zacht is.
Vis de knoflook eruit, knijp de teentjes leeg en roer de pulp door de lobbige saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top