Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchilada casserole

Enchilada casserole

Door: lekkerkoken1

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-03-2003

Ingrediënten


800 g mager rundergehakt
1 gesnipperd ui
1 blikje rode bonen
3 lepels olijfolie
1 lepel boter
12 tortilla's
2 ontvelde tomaten in kleine stukjes
0,3 kop bloem
1/2 theelepel paprikapoeder
2 koppen melk
1 blikje enchiladasaus of pakje
150 g geraspte oude kaas
50 g groene olijven in plakjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het gehakt met de ui zonder vet in de koekepan onder voortdurend met een vork roeren tot het mooi bruin is.
Laat de bonen uitlekken en voeg er wat zout en peper aan toe.
Maak de tortilla's zacht door ze heel even in de hete olie te leggen. Dep ze af op keukenpapier.
Schep op iedere tortilla 1/3 kopje gehaktmengsel en voeg wat tomaat toe.
Rol ze op en leg ze met de gevouwen zijde naar beneden in een vuurvaste schotel.
Verhit de boter en roer er de bloem, de paprikapoeder en wat zout door.
Voeg daarna de melk en de enchiladasaus toe. Breng het onder roeren aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken.
Overgiet de tortilla's met deze saus, strooi er de kaas over en garneer met de olijven.
Plaats het gerecht in een voorverwarmde oven van 175?C en bak het in ? 30 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top