Uientaart met ham

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003

Uientaart met ham


Koolhydratenrijk gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor het deeg:


250 g volkorenmeel *
20 g gist *
wat lauwwarm water *
1,25 dl karnemelk *
1/2 tl zeezout *
2 el boter *


Vulling:


750 g uien *
150 g rauwe ham *
60 g boter *
5 eierdooiers *
3 el water *
3 el volkorenmeel *
500 g umer *
1 volle tl karwij *
zeezout *
witte peper *
geraspte nootmuskaat *


Verder:


Wat volkorwenmeel margarine,om in te vetten *

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Volkorenmeel in een kom doen en in het midden een kuiltje maken. Verkruimelde gist mengen met lauwwarm water,in het kuiltje doen en 30 min.afgedekt laten rijzen. Dan karnemelk,zout en in blokjes gesneden boter tovoegen en met mixer(deeghaken)tot een soepel deeg kneden. Deeg tot een bal vormen en 30 min.laten rijzen op een warme plaats. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Ham in blokjes snijden. In een pan de boter smelten en de ham knapperig bakken. Met een schuimspaan uit de pan nemen en in het braadvocht de uien al roerend bakken.
Mengsel 20 min. afgedekt laten sudderen,dan laten afkoelen.
Brooddeeg nogmaals kneden,uitrollen tot een rechthoek en op een ingevette bakplaat leggen.
Eierdooiers en water mengen,volkorenmeel,umer en kruiden toevoegen.
Dan uien toevoegen en dit mengsel over het deeg verdelen .
Bestrooien met ham.
Ongeveer 40 min. middenin voorverwarmde oven bakken op 200?C.
Direct serveren.
Voor 12 stukken taart.


ca.275 kcal/1150 kj per portie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten