Gegratineerde bloemkool met doperwten, ham en kaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003

Zo'n lekker simpelle ovenschotel die altijd smaakt!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

voorverwarmen op Oven 225 graden.

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten in kokend water met wat zout. Snijd de ham in kleine blokjes. Meng de doperwten, ham en bloemkool in een ovenschotel door elkaar. Smelt 30 gram boter in een steelpan, roer de bloem en de karwijzaadjes erdoor en laat het geheel al roerende ca. 2 minuten pruttelen. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe. Laat de saus zachtjes ca. 3 minuten koken. Roer de geraspte jong belegen kaas en de dille erdoor en laat de kaas zachtjes smelten. Voeg naar smaak zout en peper toe en meng de saus door de groenten en ham in de ovenschotel.. Meng het broodkruim (paneermeel) en de geraspte oude kaas door elkaar en strooi het over de ovenschotel. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes en verdeel deze over het kruim. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (225 graden ) in ca. 3o minuten goudbruin.

Laatste reacties

h_buizer avatar
h_buizer 14-06-2007

Heb een halve gekookte bloemkool over van gister, dit lijkt me een heel lekker recept op het op te maken. Bedankt Marianne, Groetjes Henny

juudje_a avatar
juudje_a 08-03-2006

Erg lekker. Ik heb hem al verschillende keren gemaakt!

delianeqvu avatar
delianeqvu 22-04-2003

Lekker recept en eenvoudig te maken. Ik heb het gisteren gemaakt en vandaag opgewarmd. Het smaakte prima. Het staat bij mijn favorieten.

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 21-04-2003

Heel bijzonder van smaak. Wel lekker!

lmh-v avatar
lmh-v 18-03-2003

Nu neem ik hem wel mee Marianne, en bedankt!<br>Lida

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten