1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip met pijnboompitten en Leffe abdijbier

Kip met pijnboompitten en Leffe abdijbier

Door: paasbest1

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 flinke braadkip, in stukken gesneden-
1 flesje Leffe abdijbier, 33 cl-
2 tomaten, ontveld en in stukjes-
2 uien, gesnipperd-
1 mandarijntje, in stukjes-
3 teentjes knoflook, gesnipperd-
1 mespuntje safraan-
verse rozemarijn, tijm-
100 g pijnboompitten-
1 l kippenbouillon-
peper, zout & peterselie.


Verder heb je nodig


Pan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Bestrooi de kippenstukken met bloem, schud het overtollige eraf en bak ze mooi aan in boter. - Haal uit de pan en hou opzij, stoof in dezelfde pan de uien en de tomatenstukjes aan. Voeg een snuifje rozemarijn, tijm en de stukjes mandarijn toe, laat even stoven.

Bereidingswijze

Doe de stukken kip terug in de pot en overgiet met het bier. Giet bouillon bij tot alles onder staat. - Breng op smaak met peper en zout, doe het deksel erop en laat zo'n 15 minuten sudderen. - Voeg tenslotte de knoflook, pijnpitten en de safraan toe, roer voorzichtig onder elkaar en laat onder deksel verder gaar stoven. - Haal de kippenstukken uit de pan, serveer op warme borden en laat de saus indikken, giet over het vlees.

Serveertip

Lekker met pasta, maar ook met gestoomde aardappelen of kroketjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paasbest1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top