1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Duif met amandelen en uien

Duif met amandelen en uien

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003

Ingrediënten


5 jonge duiven
1 koffielepel peper
1 koffielepel saffraan (een mengsel van fijngestampte saffraankrokus
en van saffraan uit een zakje)
250 gr amandelen
100 gr boter
1 handvol gehakte peterselie
2 kg uien
1/2 glas olie
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de duiven, doe ze in een grote braadpan en kruid ze met peper en zout.
Voeg er de saffraan, de boter, de olie en 2 fijngesneden uien bij en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen (keer de duiven nu en dan om de saus goed te laten doordringen).
Giet er 3 glazen water over.
Voeg de gepelde amandelen toe en laat het gerecht koken.
Giet er zonodig water bij.
Neem de duiven, als ze helemaal gaar zijn, uit de pan.
Laat de saus op het vuur staan en voeg er de fijngesneden rest van de uien, de peterselie en een beetje fijngestampte saffraankrokus bij.
Meng alles goed.
Breng de saus, als de amandelen en de uien gaar zijn (de uien moeten nog een beetje vast zijn; voeg die daarom pas toe als de amandelen bijna gaar zijn), op smaak en neem hem van het vuur.
Schik de duiven op een ronde schotel en bedek ze met de amandelen en de uien.
Dien de duiven heet op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top