1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gebakken Kipfilet met groene Peperkorrels

Gebakken Kipfilet met groene Peperkorrels

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets(met vel), 25 gr ongezouten roomboter, 3 el cognac, 120 ml hete kippenbouillon, 2 el groene peperkorrels in pekel(gebruik groene peperkorrels in pekel voor dit gerecht, want die hebben een mildere smaak dan gedroogde. Denk eraan dat ze altijd moeten uitlekken en worden afgespoeld voor gebruik), 3 el creme fraiche.


Voorbereiding

Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper en zout.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote koekenpan totdat hij schuimt. Leg de kipfilets met het vel onder in de pan en bak ze 4 min. zachtjes tot het vel goudbruin is. Omdraaien en in 5-6 min. gaar bakken. Haal de kip uit de pan en zet apart. Boter uit de pan gieten en afblussen met cognac, groene peperkorrels toe en laat 30 sec. zachtjes koken tot de vloeistof iets ingekookt is. Haal de pan van het vuur en roer de creme fraiche erdoor. Zet weer op het vuur en laat 30 sec. zacht koken. Kip weer in de pan leggen en nog 1-2 min. verwarmen.

Serveertip

Verdeel over 4 borden en dien op met gekookte nieuwe aardappelen en even gestoomde sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top