Dosa's (Kruidige flensjes)

  • Indiaas, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gr basmatirijst
100 gr linzen
2 liter koud water
2 theelepels zout
1/2 theelepel kurkuma
3 dl melk
100 gr ghee om te bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng de rijst met de linzen en spoel ze grondig. Laat ze uitlekken, doe over in een grote kom en voeg het water toe. Laat 24 uur weken.
Laat het mengsel weer uitlekken en maal het fijn in een blender of keukenmachine. Bestrooi met zout en kurkuma, giet de melk erbij en klop hiervan een beslag.
Laat wat ghee smelten in een koekenpan met dikke bodem en giet er voldoende beslag in om de hele bodem te bedekken. Bak alleen een kant tot het midden stolt en laat op een verwarmd bord glijden. Herhaal met de rest en voeg zo nodig meer ghee toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten