Plaatpizza;" Voor elk wat wils"

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Plaatpizza;" Voor elk wat wils"

    Plaatpizza;" Voor elk wat wils"

    Plaatpizza;" Voor elk wat wils"

Deze plaatpizza heeft voor ieders smaak iets te bieden. Lekker om in kleine stukjes bij de borrel te serveren, maar ook als lunchgerecht of hoofdmaaltijd met een salade.

Deel dit recept

Ingrediënten
450 gr. meel15 gr. gedroogde gistca 3 dl. lauwwarm water3 eetl. olijfolie
wat zout1/2 theel. zwarte peper1 a 1 1/2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
Voor
het beleggen van de bodem:1 pakje gezeefde tomatenzoutzwarte pepergedroogde
basilicum1 a 2 teentjes knoflook, naar keuze1/2 theel. suiker1 eetl. olijfolie
Beleg 1:
ansjovisfiletswat kappertjes1 blikje tonijn op olie
Beleg 2:
plakjes salamiringetjes sjalotfijn gesnipperde preioregano
Beleg 3:
een paar plakken ham, in reepjes
reepjes rode paprikastukjes ananas
Beleg 4:1 rode ui, in ringenwat
olijven, naar smaakplakjes ontbijtspek, in kleine reepjesdun gesneden mozzarella

Voor de hele pizza:ca. 200 gr. belegen, geraspte kaasWat olijfolie om te
bedruppelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe het meel in een kom, maak in het midden een kuiltje.
Los de gist op in wat lauwwarm
water en schenk dat in het kuiltje.
Meng, dat gaat het makkelijkst met schone handen, het
meel met het gistmengsel en voeg iedere keer, beetje bij beetje, wat van het lauwwarme water
toe tot je een stevig deeg hebt gekregen.
Meng er de kruiden door en zet de kom op een
tochtvrije plaats.
Laat circa 1 1/2uur rijzen.
Kneed het deeg nogmaals door, niet te
lang, en verdeel het dan over de ingevette bakplaat.
Laat het nog ca. 20 minuten narijzen.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetl. olijfolie in een bakpan.
Bak hierin de gepelde tomaten even aan en doe er
de gesnipperde knoflook bij.
Laat even meebakken en doe er dan de suiker, zout, peper en
de gedroogde basilicum bij.
Laat het even 10 minuten zachtjes pruttelen en laat de saus
dan afkoelen.
Verdeel de pizzabodem, denkbeeldig, in 4 delen.
Bestrijk het geheel met
de tomatensaus.
Beleg in kwart met nummer 1, de tweede met nummer 2 etc.
Verwarm de
oven voor tot 250 graden.
Bestrooi het geheel met een lekker laagje geraspte kaas, druppel
er wat olijfolie over en schuif de bakplaat in de zeer hete oven.
Laat de pizza in ongeveer
30 a 40 minuten gaar en krokant worden.

Serveertip

Lekker met een goed glas rode wijn.

  • Serveer eens deze plaatpizza als borrelhapje.
    Snij
    met een pizzasnijder kleine vierkantjes van de plaatpizza en serveer deze warm.
    Eet smakelijk
  • Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar

    Doorsturen

    Home Recepten