1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse Tajine.

Marokkaanse Tajine.

Door: happy2day

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2003

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels olijfolie,
8 drumsticks,
1 kaneelstokje,
3 grote vleestomaten, in blokjes gesneden,
450 ml kippenbouillon ( zelfgemaakt of tablet ),
125 gram geweekte pruimen,
2 eetlepels vloeibare honing,
3 cm verse gember, schillen en fijnraspen,
100 gram gele rozijnen,
Saffraan gestampt en opgelost in 1 eetlepel heet water,
Zout en peper,
2 eetlepels sesamzaadjes, in droge Koekenpan geroosterd, om te garneren.



Verrukkelijke combinatie van kip met citroen, honing, pruimen en rozijnen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote Braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de kaneel, tomaat en bouillon toe en laat alles met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes pruttelen of tot de kip goed gaar is. Voeg eventueel tijdens het stoven wat extra water toe. Zet ondertussen de pruimen op met de overige ingredienten en laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken. Doe de kip over op een schaal en houd hem warm. Kook het braadvocht van de kip in tot circa een flinke mok vol. Doe het pruimenmengsel erbij en roer alles om. Breng op smaak met zout en peper. Schep de saus over de kip en garneer met sesamzaadjes. Lekker met cous cous met boter en gehakte peterselie en een gemengde salade.

Bereidingstijd ca 60 minuten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top