Vleeskerrie
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
RUNDVLEES Zoals je bij de Chinees op`t hoek van`t straat kunnen kopen:
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Ingrediënten 4 personen
600g doorregen rundvlees of varkensvlees in 3X3 cm stukken50g margarine
3 grote uien grof gesneden
4 tenen knoflook fijn
1+1/2 t zout
70g tomatenpuree
1 e kerrie
3 kruidnagels
2 kardamom pitten(toko)
2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder
1/2 t pimentpoeder (all spice(pimentpoeder)
3/4 t anijszaad,
1 t geelwortel.(kurkuma)
Bereidingswijze
1. Verhit margarine in braadpan tot net bruin.
2. Voeg nu uien en knoflook toe en laatt even aanbakken.
3. Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan de vlees toe.
4. Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd is.
5. Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren.
6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekepan terwijl alle bakresten los gemaak worden van bodem van pan..
7. Giet warm water bij vleesmengsel sodat het precies onder staan.
8. Stoof vlees voor 2+1/2 uur.tot gaar en zacht.
Serveertip
Lekker met witte rijst en CHAPATI (brood) en frisse Wortel-pickels met plakken banaan diaglonaal gesneden en in kokos gewentelt....Als je deze gerecht een dag van te voren klaarmaak, smaak het nog lekkerder.....mmmmmm En deze vleeskerrie zal ook als onderdeel van een rijsttafel kan dien.
Ook lekker met plajes banaan door kokos gehaald. gee een lekker frisse tint aan het recept.