1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Vleeskerrie

Vleeskerrie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2003

Ingrediënten 4 personen


600g doorregen rundvlees of varkensvlees in 3X3 cm stukken
50g margarine
3 grote uien grof gesneden
4 tenen knoflook fijn
1+1/2 t zout
70g tomatenpuree
1 e kerrie
3 kruidnagels
2 kardamom pitten(toko)
2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder
1/2 t pimentpoeder (all spice(pimentpoeder)
3/4 t anijszaad,
1 t geelwortel.(kurkuma)



Vleeskerrie

De heerlijke vleeskerrie van Deon. Foto van Louise

De heerlijke vleeskerrie van Deon. Foto van Louise
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie

Foto 3 Feb. gemaakt als onderdeel van bami rames speciaal

Foto 3 Feb. gemaakt als onderdeel van bami rames speciaal
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie
Vleeskerrie

RUNDVLEES Zoals je bij de Chinees op`t hoek van`t straat kunnen kopen:
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit margarine in braadpan tot net bruin.
2. Voeg nu uien en knoflook toe en laatt even aanbakken.
3. Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan de vlees toe.
4. Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd is.
5. Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren.
6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekepan terwijl alle bakresten los gemaak worden van bodem van pan..
7. Giet warm water bij vleesmengsel sodat het precies onder staan.
8. Stoof vlees voor 2+1/2 uur.tot gaar en zacht.

Serveertip

Lekker met witte rijst en CHAPATI (brood) en frisse Wortel-pickels met plakken banaan diaglonaal gesneden en in kokos gewentelt....Als je deze gerecht een dag van te voren klaarmaak, smaak het nog lekkerder.....mmmmmm En deze vleeskerrie zal ook als onderdeel van een rijsttafel kan dien.

Ook lekker met plajes banaan door kokos gehaald. gee een lekker frisse tint aan het recept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top