Vierlander Mastente (Duitsland)

  • Duits, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Gebraden eend met appels, voor 4 - 6 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 eend van 2 - 2,5 kg (indien diepvries, ontdooi dan eerst)

1 theel zout

1/4 theel zwarte peper

4 geschilde aan dunne plakjes gesneden appels

2 - 3 sneetjes oud brood aan blokjes gesneden

1/2 theel kipkruiden

1/4 kop eau de vie de cassis (of sinaasappelsap)

1 dun gesneden ui

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de eend grondig en droog goed af.

Bereidingswijze

Bestrooi haar van binnen met zout en peper. Meng de schijfjes appel, het brood, kipkruiden en eau de vie de cassis. Vul de eend met dit mengsel. Leg de eend op een rooster in een braadpan. Prik met een vork in de borst. Schik de ui om de eend. Braad zonder deksel 2,5 - 3 uur heel langzaam. Giet het teveel aan vet in de pan af. Bedruip van tijd tot tijd met het vet uit de pan.

Serveertip

Serveer desgewenst met gevulde gebakken appels.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gefluegel avatar
gefluegel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten