1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Crema catalana
  6. Crema Catalana

Crema Catalana

Door: will_s

  • Spaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Ingrediënten 4 personen


200 gr suiker;4 eidooiers;1 el maizena;1 kaneelstokje;geraspte schil van een halve citroen;? liter melk.



Dit is in Spanje mijn favoriete nagerecht.En nu dus ook thuis.Het is een heerlijke vanillecreme met caramel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop in een pan de eidooiers met de suiker schuimig.Voeg de in wat melk opgeloste maizena,kaneel en citroenrasp toe en schenk de melk hierbij.Het geheel al roerende aan de kook brengen.De massa wordt nu dikker.Van het vuur nemen en het kaneelstokje verwijderen.De room over vier schaaltjes verdelen en in de koelkast afgedekt met plastic-folie goed laten afkoelen.Vlak voor gebruik bestrooien met suiker en onder de grill of salamander laten caramelliseren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top