Mexicaanse eieren

  • Mexicaans, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el traditionele olijfolie
100 gr vers gerookte spekblokjes
1 gesnipperde ui
1 teentje look gesnipperd
1/2 thl gemalen komijn
4 tomaten in partjes gesneden
4 sneetjes volkorenbrood
4 eitjes
peper
zout
paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie en bak de spekblokjes knapperig uit en schep ze uit de pan.
- Fruit de ui met de look 3 minuten in het bakvet, voeg de komijn en de tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is.
- Steek met een koeksteker of een glas (+/- 7 cm doorsnee)uit elke boterham een cirkel.
- Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek er de eieren erboven.
- Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de boterhammen en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
- Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak, en serveer met het tomatenmengsel en de spekjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten