1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Indiase keuken
  5. kruidige kokossoep

kruidige kokossoep

Door: anneke1001

  • Indiaas, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Ingrediënten 8 personen


2 uien,
3of4 teentjes knoflook,
400gr. kipfilet,
2 eetl. olie,
2 l. kippenbouillon,
1 eetl. ketoembar,
3 eetl. kerriepoeder(waarvan 1 eetl. pittige kerriepoeder),
4 kardemomzaadjes,
4 kruidnagels,
14 zwarte peperkorrels,
1 tl. djinten,
1 tl. koenjit,
4 trostomaten,
150 gr. geraspte kokos,
1/8 L. slagroom,
wat citroensap,
zout,
wat kaneel,
klein blikje ananas,
1 appel




Heerlijke kerrie-kokossoep,mijn gezin en gasten waren erg verrukt over deze soep.Een vrije vertaling van de mulligatawny-soep!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en knoflook.Snipper de ui.Kook de bouillon.Snijd de kip in reepjes.In kom de kokos met 2dl. kokend water 1 uur laten staan.Tomaten in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Fruit de ui glazig.Pers de knoflook erboven uit.Voeg er de kip bij en roerbak deze tot ze licht-bruin wordt.Voeg de kerrie toe en bak deze even mee.Doe dit alles in de bouillon.Voeg de tomaten,ketoembar,djinten,peperkorrels,kruidnagels,kardemomzaadjes en kaneel erbij.
Laat dit alles 30 min zachtjes koken(trekken).Bak de ananas wat aan.Zeef de kokos en druk ze uit.Voeg bij de soep de ananas de in stukjes gesneden appel(stukjes appel achterhouden) en de slagroom en het citroensap.Verwarm de soep goed door(niet laten koken). Maak het op smaak af en bij het opdienen de achtergehouden stukjes appel toevoegen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke1001
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top