1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas-stukjes met champignons in cognacsaus

Varkenshaas-stukjes met champignons in cognacsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 bakje champignons2 sjalottenpeper en zout1 dl. bouillon2 varkenshaasjes (ca. 500 gr.)50 gr. boter of margarine1 borrelglas cognac2 theel. maizena2 eetl. slagroom



Mijn 100st receptept.En die moet echt lekker zijn.En dat is ie ook zeker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De champignons schoonmaken en grote exemplaren halveren.Champignons in pan doen en met deksel erop 5 min. op middelmatig vuur verhitten. Pan een paar keer flink schudden.Champignons laten uitlekken en vocht opvangen. Sjalotten pellen en fijnhakken. Varkenshaasjes in plakjes van 1 cm. snijden.

Bereidingswijze

Vlees met zout en peper inwrijven. In koekepan boter of margarine verhitten eb hierin vlees aan beide kanten lichtbruin en in 4 min. gaar bakken. Vlees uit pan halen, sjalotten en champignons toevoegen en 2 min. bakken. Cognac toevoegen, kookvocht van champignons en bouillon toevoegen en 2 min. zachtjes koken. Maizena met room vermengen, door saus roeren, aan de book brengen en 1 min. laten koken. stukjes varkenshaas in saus warm laten worden. Niet koken!

Serveertip

Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top