7 kleine eieren1 pak witbroodmix25 g boter of margarine1 eetl. suiker18 krenten of rozijnen
Deze mogen zeker niet ontbreken bij een Paasontbijt of brunch
Kook 6 eieren 8 minuten. Leg de eieren daarna in koud water. Maak van de broodmix met 3 dl handwarm water en de boter en de suiker het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 3 minuten goed door en verdeel het in 6 stukken. Vorm van elk stuk deeg een paasmannetje met 2 lange armen. Druk als ogen 2 krenten of rozijnen in het deeg. Leg een gekookt ei op de buik van het mannetje, druk het iets vast en vouw de armen eroverheen. Leg de paasmannetjes op een licht ingevette bakplaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200?C. Klop het ongekookte ei en kwast de mannetjes ermee in. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
marianne_j 09-04-2003
Leuk! Al zijn bij mij de kids al 'groot' het ziet er in ieder geval heel 'paserig' uit! Heb het recept meegenomen omdat ik dat gezellig vind voor op de ontbijttafel. Bedankt groetjes Marianne
holidays 22-03-2003
Hallo,Ook meegenomen naar mijn pagina,om later samen met de kids te bakken!!!groetjes Annie
ramink 17-03-2003
Lekker!!
Ik heb hem meegenomen naar m`n paaspagina.
Bedankt.
Groetjes Bep