1. Home
  2. Recepten
  3. Paasmannetje en boterlammetjes

Paasmannetje en boterlammetjes

  •  , Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Ingrediënten


7 kleine eieren1 pak witbroodmix25 g boter of margarine1 eetl. suiker18 krenten of rozijnen



Deze mogen zeker niet ontbreken bij een Paasontbijt of brunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 6 eieren 8 minuten. Leg de eieren daarna in koud water. Maak van de broodmix met 3 dl handwarm water en de boter en de suiker het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 3 minuten goed door en verdeel het in 6 stukken. Vorm van elk stuk deeg een paasmannetje met 2 lange armen. Druk als ogen 2 krenten of rozijnen in het deeg. Leg een gekookt ei op de buik van het mannetje, druk het iets vast en vouw de armen eroverheen. Leg de paasmannetjes op een licht ingevette bakplaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200?C. Klop het ongekookte ei en kwast de mannetjes ermee in. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top