1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Waanzinnige oven-groententaarjes

Waanzinnige oven-groententaarjes

Door: marianneoud

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2003

Ingrediënten 6 personen


250 gram kruimeldeeg (of bladerdeeg) 400 gram aardappelen 2 el boter 0.8 dl melk ? kopjes geraspte cheddar 150 gram pompoen, gesneden 300 gram zoeten aardappelen 100 gram broccoli 100 gram sperziebonen 2 el basilicum 1/2 kopje geschaafde Parmezaanse kaas.



Absoluut enig om zo je groenten te serveren en bij ieder bord een bakje groeten neer te zetten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit (of het bladerdeeg) tot een lap. Bekleed 6 kleien ovenschaaltjes met deeg en zet ze tot gebruik in de koelkast. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en maak een puree met boter en melk.Roer de cheddar door de aardappelpuree. Kook de pompoen en zoete aardappel gaar, giet ze af en meng ze met de puree. broccoli, boontjes en basilicum. Verdeel het over de deegbakjes en bestrooi het mengsel met de Parmezaanse kaas. Bak de taartjes 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top