Babi boemboe tjin

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2003
  • Babi boemboe tjin

    Babi boemboe tjin

    Babi boemboe tjin

Pittig en goedkoop gerecht met speklappen uit de Aziatische keuken, alles in een pan onder de grill of hete oven. Ook een volledig maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g speklappen of doorregen varkenslappen(zoals
nasi vlees gesneden)
100 g prei in halve dunne ringen
2 e olie
1 e ketoembar(korianderpoeder)
1/2 t kentjoer(toko)
1+1/2 t zout
4 teentjes knoflook fijn
1 ei opgeklopt met
75 ml water
1 e bloem
1 ui in halve ringen
5 kemirienoten geraspt(toko)
1/2 t gemberpoeder
1 t komijnpoeder
1/2 t peper
750 g gaar medium grote aardappel in kwarten gesneden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Meng kruiden,ui en olie door vlees (ik laat het altijd 2 uur marineren/optioneel)

2. Bak nu de vlees mengsel krokant en gaar onder de grill in een zware koekenpan.

3. Bak ondertussen aardappelen in koekenpan tot mooi goudbruin en laat op keukenpapier ontvetten.

4. Vermeng ei, water, bloem en prei mengsel met vlees in koekenpan en roerbak verder op fornuis totdat de prei gaar is en de water-ei-bloem- prei mengsel is stolt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten