Jachtschotel met zuurkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Bron :life en cooking

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 400 gram rundertartaar
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 flinke uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 zakje hacheekruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 500 gram zuurkool
- 2 goudreinetten
- 700 gram aardappelpuree
- paneermeel
- vlokjes margarine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank,
mes,
blikopener,
ovenschaal of magnetronschaal,
oven
of combimagnetron

Voorbereiding

Verwarm de oven voor.

Bereidingswijze

Hak de uien en de knoflook fijn.
Fruit dit aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de tartaar toe en bak dit rul en knapperig.
Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken.
Kook de zuurkool in ruim kokend water gedurende 10 minuten en laat het goed uitlekken.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakken en bak ze even kort aan in de koekenpan.
Vet een ovenschaal in, en verdeel een derde van de puree over de bodem.
Schep hier de helft van het gehaktmengsel op, dan de helft van de zuurkool en de helft van de appels.
Herhaal dit nog een keer en sluit af met een laag puree. Verdeel hier wat paneermeel en vlokjes margarine over en zet de jachtschotel in de combimagnetron bij 300 watt op 165?C gedurende 30 minuten.
Of in de oven.

Serveertip

waldorfsalade bij de jachtschotel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

elizabeth_b avatar
elizabeth_b

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten