Jachtschotel met potbrood-deksel 1

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2003
  • Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

  • Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

  • Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

  • Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

    Jachtschotel met potbrood-deksel 1

mager rundvlees met deeg bovenop

Zien ook mijn recept: Jachtschotel met potbrooddeksel 2

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g bieflappen in dobbelstenen gesneden
1 vol t zout
1/2 t vers gemalen peper
2 e bloem
50 g margarine
2 grote uien gesnipperd
2 laurierbladeren
2 zure appelen geschild en in plakjes
6 geplette jeneverbessen
3 kruidnagels
150 ml rode wijn
200 ml runderbouillon (van blokje)
15 zure uitjes uit pot.

Potbrooddeksel:
250 g bloem
1 t bakpoeder
1/2 t zout
65 g margarine of boter
1 ei(glad)
125 - 150 ml melk(afhangende van verzadigingspunt van bloem)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng zout en peper door bloem en haal vlees er doorheen tot alle delen vlees met bloem bedekt is.
2. Braad uien en appel in braadpan in de margarine.
3. Voeg vlees bij en braad zacht tot bruin.
4. Voeg jeneverbessen, laurier, kruidnagels, warme bouillon en wijn toe en krap de bodem schoon van aanbaksels.
5. Laat vlees 1+1/2 tot 2 uur stoven.

Maak ondertussen de POTDEKSEL:
6. Zeef meel zout en bakpoeder samen en wrijf margarine door meel tot een fijn massa.
7. Meng ei met melk en maak een stevige deeg.
8. Rol uit tot 1cm dikte(zo 20 cm in doorsnee.
9. Doen nu de gaar vlees met zilveruitjes in ovenschaal en doe de potdeksel erop.
10. Bak voor 30 min. bij 210-220*C tot de brood-deksel goud-bruin en gaar is.(ik doe altijd die pan in de oven waar ik de vlees in gaarde en doen dan deze pan se deksel ook op in die oven om te stomen)

Serveertip

Als groente pas Rode kool en een wortel salade er erg goed by(geraspt wortelen met stukjes ananas en sinaasappelsap + zout en peper erdoor.

Laatste reacties

trien_k avatar
trien_k 19-04-2005

ik hebje mee genomen en ga je mooren klaar maken groejes trien.k

jokewvg avatar
jokewvg 15-03-2003

Mmmmmm lijkt me een heerlijk recept heb het recept uitgeprint. Groetjes en bedankt, Joke.

deonart avatar
deonart 14-03-2003

Deze recept is een soort van eenpans gerecht. Alleen groente hoef er nog by.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten