1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Keizerinnerijst

Keizerinnerijst

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2003

Ingrediënten 1 personen


Dessert voor een vorm met
een inhoud van circa 1 liter

75 g dessertrijst (paprijst)
3,5 dl melk
75 g suiker
4 blaadjes gelatine
paar druppels vanille-essence
3 dl vanillevla uit een pak
1/4 l slagroom
2 eetl. suiker
Voor de saus:
1/2 pot abrikozenjam
1 dl sinaasappelsap
sap van 1/2 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer met de vanille-essence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de 2 eetlepels suiker en houd desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijstevla in een met koud water omgespoelde puddingvorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. Afwerken: Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over. Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom of met slagroomrozetten uit de spuitbus en abrikozen vers of uit blik.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top