Ovenschotel met asperges, ham en kaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2003
  • Ovenschotel met asperges, ham en kaas

    Ovenschotel met asperges, ham en kaas

    Ovenschotel met asperges, ham en kaas

Zorg - bij gebruik van asperges uit blik - dat de asperges goed uitgelekt zijn. Droog ze eventueel nog af met keukenpapier. Als je dat niet doet komt er veel vocht vrij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram asperges of een grote pot dikke asperges -
400 gram voorgekookte aardappelplakjes (zelf voorgekookt is het lekkerste! -
200 gram gekookte ham in dobbelsteentjes-
100 gram geraspte belegen kaas
1/8 ltr slagroom of room culinair -
1 teentje knoflook -
peper en zout -
boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de houtige onderkant van de asperges. Schil de asperges en snij ze in stukken. Of - bij gebruik van een pot of blik asperges deze in stukken snijden en heel goed laten uitlekken. Doe de slagroom met de uitgeperste knoflook in een pannetje en breng aan de kook. Laat de room wat inkoken tot deze dikker wordt. Maak op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in met boter. Bedek de bodem van de ingevette schaal met de plakjes voorgekookte aardappel. Verdeel hierover de blokjes ham. Verdeel de asperges en bestrooi deze met de kaas. Giet de slagroom over de schotel en zet de schaal in de oven.

Bereidingswijze

Bak de asperges plm. 20 minuten in de oven tot deze een goudbruine kleur heeft.

Laatste reacties

sistera avatar
sistera 15-06-2012

Gisteren mijn dochter en mijzelf getrakteerd op deze óverzalige schotel. Heb het gemaakt met een hollandaisesaus i.p.v. de room met knof en dat was ook lekker. Bedankt Petra, groet Floor

Eitlin avatar
Eitlin 12-05-2011

Pasgelden zocht ik "eens iets anders met asperges" en heb deze ovenschotel gemaakt. Met verse asperges. Heerlijk!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten