1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Maïskoekjes heerlijk Indonesisch bijgerecht of borrelhapje

Maïskoekjes heerlijk Indonesisch bijgerecht of borrelhapje

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2003

Ingrediënten 4 personen


1 blikje mais (plm 300 gram);
klein stukje rode paprika;
1/2 eetlepel kruidenbouillonpoeder of 1/2 fijngemaakte kruidenbouillontablet
2 teentjes knoflook;
2 lente-uitjes;
2 theelepels sambal oelek;
wat zout,
2 theelepels suiker;
1 theelepel ketoembar;
1/2 theelepel trassi bakar (hoeft niet direct)
plm.50 gram bloem;
1 ei, olie om te bakken


Verder heb je nodig


Koekenpan, keukenmachine of staafmixer

Maïskoekjes heerlijk Indonesisch bijgerecht of borrelhapje
Maïskoekjes heerlijk Indonesisch bijgerecht of borrelhapje

Een lekker hapje wat je zowel koud als warm kunt eten maar ook als onderdeel van een rijsttafel heel lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de mais met vocht in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.
Maal deze fijn.
Snipper de knoflool.
Snij de lente-ui en de paprika in hele kleine stukjes.
Roer alle ingrediënten door elkaar tot een dikke pap.
Verhit de olie in de koekenpan en bak met behulp van een eetlepel hiervan goudbruine koekjes.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Lekker als borrelhapje met wat zoetzure chilisaus.
Maar ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.

Bron

Cursus Indisch koken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top