Enchillada's

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2003

Mexicaans hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1,5 Kilo kipfilet in stukjes/3 blikken zwarte bonen of kidneybonen/ 1 blikje mais/ 2 grote rode paprika/ 2-3 teentjes knoflook/ 1 kip bouillonblokje/ pikante kipkruiden/ 2 grote potten taco hot sauce/ 2 potjes demi creme fraiche/ veel geraspte oude kaas/ vers gemalen peper/ 18 tortillas/ 1 kilo trostomaten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kipfilet aanbraden, de kipkruiden en het bouillonblokje erover verdelen. Uit de pan nemen en uit laten lekken in vergiet.
Ui, paprika en knoflook fruiten.
Bonen en mais afspoelen en uit laten lekken.

Bereidingswijze

Kip, paprika en ui mengen. Mengsel over de tortillas verdelen. Bonen en mais erover. Tacosaus erover. Wat klodders creme fraice, geraspte kaas en vers gemalen peper. Tortilla dichtplakken met wat creme fraiche.
Plakjes tomaat erboven op en wat geraspte kaas erover. Ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden.

Serveertip

Lekker met rijsttaart en guacomole.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten