Tonkatsu (japanse schnitzel)
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zo maken de Japanners hun schnitzel, het verschil wordt gemaakt door het broodkruim dat de schnitzels extra knapperig maakt en de speciale saus.
Ingrediënten 2 recipe.people
Twee ongepaneerde varkensschnitzels,Japans paneermeel/broodkruimels (Panko, te koop in een Toko),
Bloem,
ei,
Zout/peper,
Tonkatsu-saus (te koop in een toko of te vervangen door: 1 deel worcestershire saus, 1 deel suiker, 1 deel soyasaus, 1 deel ketchup en een 1/4 deel scherpe mosterd),
arachide- of zonnebloemolie
Benodigdheden
KoekenpanVoorbereiding
Leg de schnitzels tussen twee lagen plastic folie en sla ze zo plat mogelijk met een zware pan. Peper en zout de schnitzels en haal ze door de bloem. Overtollig bloem eraf slaan. Kluts een ei in een diep bord. Strooi het Japanse broodkruim in een diep bord. Haal de schnitzels eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim, goed aandrukken. Leg de schnitzels in de koelkast en laat ze even goed koud worden. Zo worden ze tijdens het bakken knapperiger. Een goede manier is om ze even 10 minuten in de vriezer te doen.
Bereidingswijze
Doe een flinke laag olie in de pan, zo ongeveer 2 cm. Laat de olie goed heet worden en bak de schnitzels op elke kant ongeveer 2 a 3 minuten. Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken.
Serveertip
Serveer met de Tonkatsu-saus. Je kunt er noedels bij eten en een salade. Wat ook lekker erbij is, is een aardappelsalade, doen de Japanners ook!