1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pannenkoeken
  6. Basisrecept pannenkoeken (7-8 stuks)

Basisrecept pannenkoeken (7-8 stuks)

Basisrecept pannenkoeken (7-8 stuks)
Basisrecept pannenkoeken (7-8 stuks)
pannenkoek!
pannenkoek!
  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2003

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


200 g bloem of zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout
3 eieren
1/2 l melk
75 g boter



Bereidingswijze

Zeef de bloem of het bakmeel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg ± 2 dl melk toe en roer het geheel met een garde of handmixer tot een glad beslag. Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk. Verhit een klontje boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken. Schep met een soepopscheplepel zoveel beslag in de pan dat de bodem bedekt is en laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien. Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is, draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2 - 3 minuten). Keer de pannenkoek om met een pannenkoekmes en bak de andere kant op een matig hoog vuur eveneens mooi lichtbruin (1/2 - 1 minuut). Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan met heet water te zetten. Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top