Pate met toast special.

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-03-2003


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes pate van ca. 1 cm dik (bv. Boerenpate),
4 sneetjes wit brood (casino),
1 sinaasappel ,1 dl bessensap (of 1 dl port),
mespuntje cayenne peper ,
? theelepel gemberpoeder ,
blaadjes sla voor de versiering.








Eiersalade met dilledressing

Nodig:

2 tomaten
5 hardgekookte eieren
2 sjalotjes
klein kropje sla
4 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel gehakte dille (diepvries)
? theelepel suiker
zout, peper
1 theelepel mosterd
6 eetlepels (noten) olie
Snijd de tomaten en de eieren in partjes. Was de sla. Knip de plakjes ontbijtspek in smalle reepjes en bak ze in een koekenpan met antia-anbaklaag zachtjes uit. Meng de azijn met de dille, de suiker, snufje zout, een snufje peper en de mosterd. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de olie toe en roer toto alles goed gemengd is. Verdeel de sla over 4 borden, leg de partjes tomaat en ei erop. Schep de dille dressing en stukjes (warm) spek erover. Serveer gelijk.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot en fruitperser.

Voorbereiding

Pers de sinaasappel uit. In een pan de bosbessenjam, de bessensap (of port), sinaasappelsap en citroensap aan de kook brengen .Ca. 10 minuten zachtjes laten inkoken. Op smaak brengen met een mespuntje cayennepeper en de gemberpoeder en laten afkoelen.

Bereidingswijze

De sla wassen en uitslaan. Leg op 4 bordjes een plakje pate en de blaadjes sla. Rooster het brood, snij deze schuin door, leg twee toastjes op elk bord erbij en schep wat saus er naast.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 15-03-2003

Favoriet gezet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten