Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke handvol verse salie, 2tenen knoflook gepeld, olijfolie, 2 varkenshaasje, zout en peper uit de molen, 10 plakjes prosciutto of parmaham, 12 lange stengels jonge rabarber gewassen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 997,31 kcal
Koolhydraten 60,74 g
Eiwitten 68,27 g
Vetten 16,75 g

Voorbereiding

Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 el olijfolie toe, smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en laat ze er als het even kan een uur marineren (het is geen ramp als je geen tijd hebt om het zo lang te laten staan.)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de haasjes met wat zout en peper en drapeer over elk haasje 5 plakjes prosciutto-als je nog marinade overhebt kun je die daar weer opsmeren. Snijd de rabarber in stukjes ter lengte van een vinger en leg ze in een passende braadslee(bij voorkeur geen aluminium want dat materiaal tast de rabarber aan). Leg het vlees op de rabarber, bijna alsof je een bedje op maakt. Strooi er de rest van de blaadjes salie over en besprenkel met olijfolie. Maak nu een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje. Leg het over het vlees en prop het langs de rand tusen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 minuten in de voorvervarmde oven, haal het papier eraf en zet nog eens 15 minuten terug.
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees schuin af en geef per persoon een half haasje. Giet sap dat bij het snijden uit het vlees komt terug in de braadslee.

Serveertip

Serveer het vlees met de rabarber, het heerlijke sap uit de braadslee en gebakken aardappeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

judith2003 avatar
judith2003

Doorsturen

Home Recepten