1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim Sum van gevulde courgettes

Dim Sum van gevulde courgettes

Door: marcdepester

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2003

Ingrediënten


GOED VOOR 24 STUKS:
-4 grote courgettes
-125 g varkensgehakt
-60 g garnalen (gepeld en fijngesneden)
-2 tenen knoflook (uit de pers)
-2 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
-1/2 th lepel suiker
-2 blaadjes djeroek poeroet (fijngehakt) of 1 th lepel geraspte limoenschil
-2 sjalotjes (fijngehakt)
-3 eetlepels santen (coconut cream)
-2 th lepels vissaus
-1 eetlepel ongezouten pinda's (geroosterd en fijngehakt)



Dit is werkelijk een streling voor het oog en voor de smaakpupillen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de courgettes in plakken van 4 cm
-hol ze uit met een lepeltje (aan de randen en aan de onderkant moet 5 mm vruchtvlees overblijven)
-meng gehakt, garnalen,look,koreander,suiker,djeroek poeroet, sjalotjes, santen en vissaus in een kom
-schep dit in de courgettebakjes en zet de bakjes afgedekt in de koelkast

Bereidingswijze

-leg ze in een stoompan en dek de pan af
-stoom 10 minuten, zodat de vulling gaar is en de courgette zacht

Serveertip

Serveer de gevulde courgettes met wat gehakte pinda's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top