1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Dim sum
  6. Dim Sum Schelpen

Dim Sum Schelpen

Door: marcdepester

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2003

Ingrediënten 4 personen


-24 Sint Jakobsvruchten
MARINADE:
-2 eetlepels teriyaki saus
-1 eetlepel sojasaus en 1 el droge sherry
-2 bosuitjes fijngehakt
-2 th lepels citroensap
-2 th lepels oestersaus
-1 th lepel sesamolie
-1 teentje knoflook (uit de pers)
-1/2 th lepel vers geraspte gember


Verder heb je nodig


4 vuurvaste schaaltjes


Niet goedkoop, wel makkelijk en origineel Oosters voorgerechtje of hapje

Ontdek meer:

Voorbereiding

-voorverwarm de oven op 180?C
-verdeel de vruchten over de vuurvaste schaaltjes of schelpen
-meng de ingredienten voor de marinade en besprenkel de vruchten ermee

Bereidingswijze

-bak ze in de hete oven in 5 a 10 min gaar (tot het vlees wit ziet)

Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top