1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kabeljauw
  6. KABELJAUW MET MOSTERDSAUS

KABELJAUW MET MOSTERDSAUS

Door: kwartaal

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2003

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwfilets van ongeveer 150 gr ieder2,5 dl droge witte wijn1,2 dl water1 laurierbladfijngewreven tijm,ZoutpeperkorrelsSAUS:1-2 el bloem125 g zure room1 eidooier2 el melk2 el milde mosterd40 g boterfijngehakte peterselie



HEERLIJK DEZE KABELJAUW IN MOSTERDSAUS.HEEL ERG LEKKER MET KRIELTJES.EN DAT ALLEMAAL OP TAFEL BINNEN 15 MINUTEN.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VIS:Wijn met water,laurierblad,tijm,zout en peperkorrels aan de kook brengen,de filets erin leggen en pocheren tot ze gaar zijn,ze vervolgens met een schuimspaan uit het vocht nemen en op een verwarmde schaal leggen,de schaal in een voorverwarmde oven zetten,om de vis warm te houden.SAUS:De visbouillon door een zeef gieten,er 2,5 dl van afmeten in een maatbeker,het vocht in een pan gieten en aan de kookbrengen.De bloem door de zure room mengen en dit door de bouillon mengen.Het mengsel 5 min. laten doorkoken.Eidooier met melk en mosterd vermengen,door de saus roeren en de boter erdoor kloppen.De saus over de vis lepelen met bstrooien met peterselie.

Serveertip

Voor extra feestelijk:schijfjes citroen en plakjes tomaat langs het bord leggen.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top