1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Konijn met sinaasappel

Konijn met sinaasappel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2003

Ingrediënten 2 personen


1 ui
2 sinaasappels
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
2 tamme konijnebouten
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
20 g boter
1 eetlepel grove mosterd


Verder heb je nodig


Bron : Menu 2 november 1994 / Esther Westerveld


Voor 2 personen. Voedingswaarde : 480 kcal p.p.Lekker met gebakken aardappelen met olijven en basilicum en
sperziebonen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd hem in partjes. Pers 1 sinaasappel uit. Schil de andere
sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op.
Ris de rozemarijn en de tijm van de takjes.
Wrijf de konijnebouten in met zout en peper. Verhit de olie en de boter in
een hapjespan en bak de konijnebouten rondom bruin. Bak de ui ca. 2 minuten
mee. Schenk het sinaasappelsap voorzichtig langs de rand in de pan. Roer de
kruiden en de mosterd erdoor. Smoor de konijnebouten met de deksel op de pan
in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Leg ze op 2 warme borden. Verwarm de
sinaasappelpartjes even mee in het stoofvocht. Schep dit over de
konijnebouten.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen met olijven en basilicum en sperziebonen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ogre
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top