1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kip tandoori
  5. Kip Tandoori

Kip Tandoori

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2003

Ingrediënten


-1,5 kg kipfilets (in blokjes gesneden)
-500 g yoghurt
-75 ml witte wijnazijn
-1 eetlepel: citroensap ; paprikapoeder; cayennepeper ; koriander en komijn
-6 tenen knoflook (uit de pers)
-1 eetlepel verse geraspte gember
-2 laurierblaadjes
-3 groene paprika's in blokjes


Verder heb je nodig


-60 cocktailprikkers


Het meest bekendste gerecht uit India; eenvoudig, en bangelijk lekker .Dit recept is voor 60 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de kipblokjes in een grote glazen kom met de yoghurt,azijn,citroensap,kruiden,knoflook,gember en laurier en roer alles goed dooreen
-afgedekt wegzetten in de koelkast voor 1 nacht
-week 60 cocktailprikkers 1 nacht in koud water

Bereidingswijze

-rijg de kip, afgewisseld met blokjes paprika aan de prikkers
-grill ze 5 a 10 min tot het vlees zacht en gaar is
-draai ze regelmatig om

Serveertip

Warm serveren als hoofdgerecht met rijst; als borrelhapjes met wat stokbrood en boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top