Kwarktaart met aardbeien
- Nederlands, Banket
- 0-10 min.
- Geplaatst op 11-03-2003
Ingrediënten 9 personen
12 blaadjes witte gelatine -200 gram mariabiscuits -
100 gram roomboter -
500 gram aardbeien -
1 perssinaasappel -
500 gram magere kwark -
200 gram witte basterdsuiker -
1 bekertje slagroom a 250 ml -
4 eetlepels aardbeienjam -
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 617,26 kcal |
Koolhydraten | 50,38 g |
Eiwitten | 48,14 g |
Vetten | 23,98 g |
Benodigdheden
keukenmachine -springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
Bereidingswijze
In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In keukenmachine of met deegroller mariabiscuits verkruimelen en in kom doen. In pannetje boter smelten en boter met 2 eetlepels water door koekkruimels mengen. Springvorm licht invetten, kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In keukenmachine 300 g aardbeien pureren. Sinaasappel uitpersen en in pannetje sap zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Mengsel even laten afkoelen. In kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen en luchtig door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel over kruimelbodem in springvorm verdelen en bovenkant gladstrijken. Kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.Rest van aardbeien halveren en op bovenkant van taart rangschikken. In pannetje aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Met kwastje aardbeien en kwark rijkelijk bestrijken met jammengsel.
Laatste reacties
Heb dit recept zojuist gemaakt. Is nu aan het opstijven. Ben benieuwd! Bedankt!
bedankt voor dit recept, ik heb de bodem van lange vingers gemaakt en heb er een bakje Hüttenkäse aan toegevoegd. heel lekker.
bedankt voor dit lekkere recept
bedankt
bedankt voor dit recept
Lekkere taart, vandaag voor de tweede keer gemaakt!
zit er heel erg lekker uit ik ga hem zeker maken Groetjes judith
Lijkt mij heerlijk,ziet er goed uit.Ik neem het recept mee,bedankt.Groetjes, Adeline
lijkt me lekker, ik ga het morgen meteen maken. groeten Heleen
Hoi Lucy, Bedankt voor je recept, ik heb het als basis gebruikt voor een bruidstaart. Alleen de suiker heb ik vervangen door agavesiroop. Het was zeer geslaagd.