1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Broccoli
  6. orecchiette mat broccoli en ansjovis

orecchiette mat broccoli en ansjovis

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2003

Ingrediënten 4 personen


2 grote stronkjes broccoli, 2 tenen knoflook (Gehakt) 8 ansjovisfilets, 2-4 gedroogde spaanse pepers (verkruimeld) 4 klonten boter, 450 gr gedroogde pasta, zeezout, peper, geraspte parmezaanse kaas naar smaak



orecchiette mat broccoli en ansjovis
orecchiette mat broccoli en ansjovis

Kan ook met Penne of rigatoni, recept van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de stelen van de broccoli, haal de schil eraf. gooi de droge stronk weg. snij de stelen in stukjes en doe die samen met de knoflook, ansjovis, pepers, en de helft van de boter in een grote pan. Doe er een deksel op en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Kook intussen de pasta in gezouten water. Kook de broccolie minstens 4 min. met de pasta mee, zodat ze zacht genoeg zijn om te eten. Laat dit alles uitlekken en bewaar wat kookvocht. Schep alles in een pan doorelkaar. Breng op smaak met zout en peper en de kaas. Meng zonodig nog wat kookvocht erdoor om de pasta lekker los te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top