Deens paasgebak

  • Scandinavisch, Nagerecht
  • 20-30 min.

Ook Denemarken heeft zijn paasgebak. Gemakkelijk en mooi !

Deel dit recept

Ingrediënten
-600 g diepvries bladerdeeg
-bloem om uit te rollen
DE VULLING:
-200 g magere kwark
-1 eierdooier
-30 g suiker
-snufje zout
-geraspte citroenschil
-30 g rozijnen
VERDER voor het bestrijken:
-wat water en 1 eierdooier
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-laat het bladerdeeg ontdooien volgens verpakking en leg de plakken opeen
-op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uitrollen tot 3 mm dikte
-haal hier 10 rondjes uit van 12 cm doormeter

Bereidingswijze

-roer de eierdooier en suiker door de kwark
-voeg snufje zout en citroenrasp eraan toe
-was de rozijnen in een zeef met heet water en bet ze dan droog en roer door de massa
-verdeel de massa over de 10 deeg rondjes
-klap de rondjes half maanvormig dicht
-bestrijk de randen met wat water en goed aandrukken
-klop de eierdooier los met wat water en bestrijk de koekjes ermee
-leg de halve maantjes op een bakblik dat met koud water is afgespoeld
-schuif in het midden van de hete oven
BAKTIJD= 15 min op 220?C
-blik uit de oven en laten afkoelen

Serveertip

Serveren bij het paasontbijt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten