Deens paasgebak
- Scandinavisch, Nagerecht
- 20-30 min.
Ook Denemarken heeft zijn paasgebak. Gemakkelijk en mooi !
Ingrediënten
-600 g diepvries bladerdeeg-bloem om uit te rollen
DE VULLING:
-200 g magere kwark
-1 eierdooier
-30 g suiker
-snufje zout
-geraspte citroenschil
-30 g rozijnen
VERDER voor het bestrijken:
-wat water en 1 eierdooier
Voorbereiding
-laat het bladerdeeg ontdooien volgens verpakking en leg de plakken opeen
-op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uitrollen tot 3 mm dikte
-haal hier 10 rondjes uit van 12 cm doormeter
Bereidingswijze
-roer de eierdooier en suiker door de kwark
-voeg snufje zout en citroenrasp eraan toe
-was de rozijnen in een zeef met heet water en bet ze dan droog en roer door de massa
-verdeel de massa over de 10 deeg rondjes
-klap de rondjes half maanvormig dicht
-bestrijk de randen met wat water en goed aandrukken
-klop de eierdooier los met wat water en bestrijk de koekjes ermee
-leg de halve maantjes op een bakblik dat met koud water is afgespoeld
-schuif in het midden van de hete oven
BAKTIJD= 15 min op 220?C
-blik uit de oven en laten afkoelen
Serveertip
Serveren bij het paasontbijt