1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Pittige rundvlees curry

Pittige rundvlees curry

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2003

Ingrediënten


600g magere runderlappen, 2 teentjes knoflook (bv potje van Gotan, is al fijngehakt), 1 limoen, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels rode currypasta (merk Thai Kitchen), 200 ml kokosmelk (blik), 2 eetlepels rietsuiker, kikkoman japanse ketjap, peterselie.



Thais; Eenvoudig te maken; voor 4 personen; Bereidingstijd: ongeveer 3 uur van "brigittehgv"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees op kamertemperatuur laten komen, in stukken snijden. Knoflook evt. nog pellen en fijnhakken. Limoen schoonboenen, raspen, uitpersen. In olie vlees ca. 5 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken. Currypasta en helft van kokosmelk toevoegen, 1 minuut roerend verwarmen. Knoflook, limoensap, limoenrasp, rest van kokosmelk, rietsuiker en 1 dl water toevoegen. Vlees op laag vuur gaar stoven, ongeveer 2 1/2 uur. Op smaak brengen met japanse sojasaus. Peterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

Lekker met rijst of witte baguettes en met een zoetzure komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top